Uzgoj pilića osnovna uputstva

Uzgoj pilicaZa pravilan uzgoj pilića postoje proverene tehnike. Samo na taj način obezbedićete sebi zdrave i napredne piliće. To u sustini nije ni malo težak zadatak, ali zahteva odredjena znanja i malo iskustva. Uzgoj pilića je danas veoma unosan posao za poljoprivrednike ali i za one koji to bas i nisu. Ukoliko imate adekvatnu prostoriju za smestaj pilića, malo volje i uz jos malo truda, mozete postati samostalni proizvodjač. Pa, evo i kako sve to treba da izgleda.

Period od izvodjenja do četvoronedeljnog uzrasta najkriticniji je u životu pilica. Priroda se postarala da kvocka koja izvede pilice nagonski zna sta, kada i kako treba da ucini da bi se oni odrzali u zivotu i rasli u ovom periodu, posle kojeg su pilici i bez nje sposobni za zivot. Kupili ste ili dobili pilice od jednog dana, i kako sad nema kvocke koja bi se o njima starala te vi morate znati sta, kada i kako da uradite da bi se oni lepo odrzali i razvili. Ukoliko to ne znate ili da se podsetite, ovde su data osnovna uputstva kojih se treba pridrzavati.

Pretpostavicemo da ste dobili 100 pilica - ako je njihov broj veci, lako cete se prilagoditi tom broju na osnovu ovde iznetih uputstava, koje smo podelili u nekoliko celina.

1. Uredjenje prostorije za pilice
2. Grejanje pilica
3. Smestaj pilica
4. Obratite paznju na ponasanje pilica
5. Ishrana i napajanje pilica
6. Higijena i zdravlje pilica
Tags: uzgoj pilica, osnovna uputstva, samostalni proizvodjac, 100 pilica, grejanje, ishrana

Pčelarstvo

Uzgoj šampinjona

Uzgoj puževa

Uzgoj pilića

Tov svinja

Govedarstvo

Mlekarstvo

Ratarstvo, povrtarstvo i voćarstvo