Grejanje pilica

Grejanje pilicaZa zagrevanje tj. grejanje pilica mogu se upotrebljavati razlicite peci, grejalice na struju ili plin, ali za manji broj pilica najlaksa i najprakticnija je infracrvena sijalica od 250W. Ona se stavlja u obicno sijalicno grlo - pozeljno je da bude porculansko jer bakelitno usled toplote moze da se otopi ili cak izgori. Sijalica se okaci na oko 50 cm iznad poda, a kako pilici rastu, kasnije se podize.

Sijalicom se mora pazljivo rukovati, jer je osetljiva na potrese i udare, a kad je zagrejana i na prskanje (kvasenje) vodom.

Za grejanje pilica vazna je ograda

Da se pilici prvih dana ne bi suvise udaljavali od ove sijalice (ili ako je u pitanju neka druga vestacka kvocka za pilice) i tako prehladili, narocito u vecoj prostoriji, oko sijalice se postavlja ograda od lesonita, kartona ili talasastog papira, visoka 35-40 cm. Ova ograda je obicno kruznog oblika, precnika oko 1,5 m. Delovi ograde spajaju se obicnim stipaljkama (karton, talasasti papir) ili stipaljkama koje mozete sami da napravire od komada drveta ili deponskog gvozdja (lesonit).
Tags: za grejanje pilica, infracrvena sijalica, od 250W, za pilice, zagrevanje pilica, kvocka

Pčelarstvo

Uzgoj šampinjona

Uzgoj puževa

Uzgoj pilića

Tov svinja

Govedarstvo

Mlekarstvo

Ratarstvo, povrtarstvo i voćarstvo